3D CBCT

Рентгеногафия , която визуализира горна или долна челюст.  В близкото минало се използваше за локализиране на ретинирани

Качество и детайли гарантирани от  последно поколение 3D Cone Beam компютърна томография. Най-ниски рентгенови дози и изключително кратки времена за сканиране.

Нашият апарат за CBCT постига прецизност на изследванията благодарение на комбинация от фактори: усилване на изображението, възможност за повишаване на разделителната способност, висока резолюция и цифров сензор състоящ се от 7.4 микрона пиксела. извършваме 3D CBCT Изследвания, както на цялата челюст,  така и на избрани сектори.

Стандартната доза е 5% от дозата, генерирана от  конвенционалните CT, благодарение на пулсиращото рентгеново излъчване, ефективно усилване на изображението и подходящ диаметър FOV.

За да се избегнат грешки и да се прецизира изследването използваме методът Scout. Това е софтуер процедура за привеждане в съответствие, която включва две (Scout) рентгенови снимки, при изключително ниска доза, необходими за идентифициране центъра на обемната реконструкция. Тези визуализации гарантират, че няма грешки преди сканирането.

Рентгеногафия , която визуализира горна или долна челюст. 

В близкото минало се използваше за локализиране на ретинирани

зъби , но с навлизането на по-точни и съвременни техники ( 3D CBCT )
почти не се прилага. В момента се използва за визуализиране състоянието на
слюнчните жлези в пода на устната кухина и за локализиране на чужд обект.